Totalt antall sidevisninger

Strikking

torsdag 1. desember 2011

Det går sakte, men sikkert fremover.....

Vi begynte med et 70 talls hus som vi ville forandre til et hus i gammel stil, med elementer fra Sveitser hus. Litt av en jobb og jeg vet ikke helt om vi visste helt hva vi gikk til når vi begynte. Men vi har kommet godt på vei. Legger inn litt før og etter bilder på dit vi har kommet i dag. Her er bilder fra salgsoppgaven. Utrolig å tenke på at dette etterhvert skal bli drømmehuset vårt......
Før vi kom så langt som riving av tak, måtte vi sette oss ned med byggmester Bryntesen. Vi hadde ganske sterke meninger om hvordan vi ville ha det, men vi måtte også høre på råd fra snekkern. Tegninger ble sendt frem og tilbake og utgangspunktet for byggesøknad ble seende slik ut:

Dette var et utgangspunkt så noen endringer er gjort i ettertid, feks alle store vindusflater er gjort til vanlige vinduer  på 110cm x 120cm . Dette ble penere og siden vi ønsket at huset skulle ligne litt på et sveitser hus valgte vi sidehengslede vinduer m faste sprosser. Huset skulle også ha utskjæringer som ikke kommer frem på tegningene. Det tok ca 1 mnd fra tegningene var ferdige til byggesøknaden var godkjent.  Nå var det "bare" å rive taket og få opp nye takstoler....


Nå er råbygget på plass og det er ikke vanskelig å se hva fritiden fremover kommer til å brukes på. det er ikke bare ute ting skal gjøres, men også alt innvendig. Her er noen før bilder:


Kjøkkenet før riving.
Veggen til Venstre skal rives og dette blir en del av det nye kjøkkenet.
Til venstre er kjøkkenet og til høyre tre soverom på rekke. Alle disse veggene skal rives og dette skal bli kjøkken og allrom.  Soverommene skal bygges i 2.etg. Innerst ser man det gamle badet.
Her skal det bli tv stue.

Nå starter rivingen...Kjøkkenet først.


Her er Belima-mannen i full gang med å sette inn nye vinduer på kjøkkenet.Ny vegg settes opp mot tv stua.
Her ligger hele kjøkkenet, levert fra Ikea. Nå begynner monteringen. Prøvde å ta etterbilder av det ferdige kjøkkenet, men det ble for mørkt... Må ta i morgen.  
Vil fra nå legge bilder av ferdige rom i huset vårt under egne etiketter... Lettere å finne bilder enn å måtte bla seg gjennom hele dette inlegget. Selve byggingen vil ligge her under dette inlegget.Her er badet vårt idag:
Hallen vår er ikke ferdig ennå, men slik ser den ut så langt:


Her mangler det ganske mye før vi er ferdige, men det kommer etterhvert. Vi konsentrerer oss om å få ferdig soverom og loftstue først.

Nå har vi begynt på nuttas rom og det skal bli deilig å få ferdig. Utrolig hvor mange ting man lagrer med baby i huset. Nutta skal ikke sove der før det har stått å luftet noen mnd, men det skal bli deilig å få garderobeskap, hyller og leketøy inn der. Blir litt koselig å innrede det også....


Her er den snille mannen min i full gang med å pusse sparkel (det er derfor han er grå i håret). I morgen blir det maling. 


Så er det eldstemanns ungdomsrom som står for tur...
1 kommentar:

Koselige meldinger