Her er oppskriften på kaken fra forrige innlegg:
Passer til langpanne eller stor rund form.
Sett ovnen på 200 grader
Kan være lurt å lage glasuren først for den tar lengst tid i forhold til avkjøling.
500 gram sukker
4 egg = eggedosis
3,75 dl melk has i eggedosisen
450 gram hvetemel
4 1/2 ts vaniljesukker
4 1/2 ts bakepulver
kakao etter ønske, men jeg bruker ca 4 ss.
Alt det tørre blandes og has i røren.
Smelt 300 gram margarin, ha denne i tilslutt.
Helles i rund form eller langpanne.
I langpanne er steketiden ca 30-35 min og i Rund form 40- 50 min. Bruk en liten pinne for å se at deigen ikke fester seg.
Avkjøles helt før glasuren tas på.
Kaken i rund form deles på midten og det legges fyll i mellom lagene... vil du ha ekstra mye fyll deler du kaken i 3.
Fyll til kaken:
250 gram soft margarin
Smeltes la stå å avkjøles i kjøleskapet. Den skal være ganske stiv når du tar den ut.
Tilsett 4 ss kald sterk kaffe
kakao etter ønske( hvor lys/mørk du ønsker den), jeg bruker ca 3ss.
Bruk visp gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser og tilsett melis litt etter litt. Kremen blir luftigere og mykere når du visper lenge.
Ca 1 pakke melis på går med, men jeg har alltid en ekstra pakke. Kremen skal ikke falle av vispen når den er ferdig, men kunne smøres på i tykt lag.
Sett kaken i kjøleskapet i kort tid før den spises.... mums
Åååh, denne så ufattelig god ut.. Oppskriften er notert, og skal lages til dåpen :-) Og før det også.. Klem fra Lene
SvarSlett