Totalt antall sidevisninger

Strikking

fredag 13. april 2012

FredagskosFredagskosen vår fant jeg på startsiden i går og ble kjempefristet. Ser utrolig god ut og jeg gleder meg til å spise og dele en flaske vin med mannen min.....

Lumaconi con pepe

Ingredienser (fire personer):
250 g. lumaconi pasta
2 ss smør
2 ss pepper, nykvernet
1 fedd hvitløk
200 g. ricotta
100 g. spinat, ev. rucola
1 ts salt
1 ss sitronsaft
2 stk. modne plommetomater
3 ss olivenolje
50 g. parmesan
2 ss pinjekjerner
1 stk. sjalottløk
4 ss balsamicoeddik
1 neve basilikum
Framgangsmåte:
Kok lumaconien som anvist på pakken. Den er viktig at det er rikelig med vann i kjelen, slik at ikke pastaen klapper sammen og blir flat. Hell av vannet, og ha litt olivenolje på. Da kleber de seg ikke sammen. Når de er lune kan du begynne å fylle de med pepper og ricottafyllet.
Fyll:
Fres spinaten i smør og hvitløk i 10 sekunder. Press ut litt av vannet og kutt den opp grovt med en kniv.
Start deretter med 2 ss smør og en ss grov, nymalt svart pepper i en panne. Sett dette på varmen og stek pepperen i smøret til det er godt bruset sammen. Trekk pannen til side og tilsett ricotta osten, den hakkede spinaten, salt og sitronsaft. Bland dette sammen til en røre som du har i en sprøytepose. Det blir lettest sånn. Har du ikke sprøytepose, får du tak i det i de fleste dagligvarebutikker.
Fyll alle lumaconiene opp til de er fulle og legg de på toppen av tomatene.
Resten:
Plommetomatene snitter du et lite kryss i toppen på. Deretter dypper du de i kokende vann i ca. 15 sekunder. Løft de opp og over i isvann. Skallet på disse kan du nå med letthet dra av. Skjær tomatene i tykke skiver på cirka en centimeter. Legg de i bunnen på tallerken. Finhakk sjalottløken og dryss den over tomtene. Salt tomatskivene godt, og hell på litt balsamicoeddik. Pinjekjernene ristes i tørr panne å drysses over lumaconien, sammen med noen blader basilikum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselige meldinger