Totalt antall sidevisninger

Strikking

fredag 16. mars 2012

Hverdagslig fredagsmat.....

Dette er en av favorittene i huset spesielt når mannen er på jobb, for han er ikke så glad i Raspeballer... men jeg og guttene elsker det...

Supergodt og superenkelt!

Glemte å ta bilde av maten jeg laget så jeg måtte finne et på nettet... bittelite bilde da, men det var det som lignet mest....






Her er oppskriften hvis noen har lyst til å prøve:



RASPEBALLER


INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

Ca 750 g salt lammekjøttkjøtt ( eller annet salt kjøtt)
usaltet vann til koking
Raspeballer:
200 g kalde kokte mosede poteter (2-3 store poteter)
600 g rå revne poteter ( 6-7 store poteter)
1,5-2 dl byggmel
3-4 ss hvetemel
1 ts salt
pepper
Grønnsaker:
Kålrot og eventuelt gulrot
Kok opp vann og legg i det salte kjøttet .Kok opp på nytt, skum godt og la kjøttet trekke. Trekketiden er avhengig av størrelsen på kjøttet. Store stykke bør få trekke i 1 1/2 –2 timer og kjøtt i skiver ca 1 time.
Knus de kokte potetene , rasp de råskrelte potetene på den fine delen av rivjernet. Er de rå potetene rike på vann, hell av en del av vannet før mel og salt tilsettes. Melmengden avhenger av kvaliteten på potetene. Deigen skal ikke være så løs at raspeballene faller fra hverandre under kokingen, men heller ikke så fast at raspeballene blir tette og tunge. Kok en prøvekake. Bruk en spiseskje dypet i kjøttkraften og form boller og legg i den varme kjøttkraften og la småkoke i 25-30 min, til de er gjennomkokte .
Kålrot og ev gulrot kokes i lettsaltet vann eller i kjøttkraften.
Server raspeballene med salt kjøtt, ev grove pølser, stekt flesk og grønnsaker.

Vi bruker stekt bacon eller flesk til, for det er det jeg er oppvokst med...

God Helg!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselige meldinger