Totalt antall sidevisninger

Strikking

mandag 16. april 2012

Pc trøbbel....

Skikkelig kjipt om dagen, da pcn ikke virker lenger og er sendt på reparasjon, de tror kanskje det er hardisken som har gått istykker og det gjør meg litt trist for det ligger ganske mange bilder der. Heldigvis at jeg har blogg for da ligger det endel bilder her....

 Får lånt pcn til minstemann innimellom, men det blir litt knotete når man ikke har sin egen.....



Holder på i hagen om dagene, men ikke i dag for det begynte jo å snø. Og jeg som holder på å plante hekk...... uff, men det er jo tidlig enda og sommeren kommer vel.... 

Nyter allikevel de solfylte dagene som er og går masse tur med nutta....Håper dere koser dere i vårværet, når det ikke snør da......

fredag 13. april 2012

Rommet til elstemann


Endelig er rommet til eldstegutten ferdig, ble veldig fornøyd med at det ble akkurat passe guttete og litt voksent, da han blir 16 i år. Var veldig mye sol i går kveld når jeg skulle ta bildene, så de ble så som så...










 

Fredagskos



Fredagskosen vår fant jeg på startsiden i går og ble kjempefristet. Ser utrolig god ut og jeg gleder meg til å spise og dele en flaske vin med mannen min.....





Lumaconi con pepe

Ingredienser (fire personer):
250 g. lumaconi pasta
2 ss smør
2 ss pepper, nykvernet
1 fedd hvitløk
200 g. ricotta
100 g. spinat, ev. rucola
1 ts salt
1 ss sitronsaft
2 stk. modne plommetomater
3 ss olivenolje
50 g. parmesan
2 ss pinjekjerner
1 stk. sjalottløk
4 ss balsamicoeddik
1 neve basilikum
Framgangsmåte:
Kok lumaconien som anvist på pakken. Den er viktig at det er rikelig med vann i kjelen, slik at ikke pastaen klapper sammen og blir flat. Hell av vannet, og ha litt olivenolje på. Da kleber de seg ikke sammen. Når de er lune kan du begynne å fylle de med pepper og ricottafyllet.
Fyll:
Fres spinaten i smør og hvitløk i 10 sekunder. Press ut litt av vannet og kutt den opp grovt med en kniv.
Start deretter med 2 ss smør og en ss grov, nymalt svart pepper i en panne. Sett dette på varmen og stek pepperen i smøret til det er godt bruset sammen. Trekk pannen til side og tilsett ricotta osten, den hakkede spinaten, salt og sitronsaft. Bland dette sammen til en røre som du har i en sprøytepose. Det blir lettest sånn. Har du ikke sprøytepose, får du tak i det i de fleste dagligvarebutikker.
Fyll alle lumaconiene opp til de er fulle og legg de på toppen av tomatene.
Resten:
Plommetomatene snitter du et lite kryss i toppen på. Deretter dypper du de i kokende vann i ca. 15 sekunder. Løft de opp og over i isvann. Skallet på disse kan du nå med letthet dra av. Skjær tomatene i tykke skiver på cirka en centimeter. Legg de i bunnen på tallerken. Finhakk sjalottløken og dryss den over tomtene. Salt tomatskivene godt, og hell på litt balsamicoeddik. Pinjekjernene ristes i tørr panne å drysses over lumaconien, sammen med noen blader basilikum.